„Розите“ надвиха „Гигант“ у дома с 3:2

„Розова долина“ (Казанлък) записа пореден успех с 3:2 срещу гостуващия тим на ОФК „Гигант“ (Съединение). Победата позволи на “розите” да затвърдят втората позиция във временното класиране, а “гигантите” се сринаха до шестото място.
Срещата започна равностойно, а домакините първи откриха резултата, след като в 38-ата минута Иван Цанков получи топката и с мощен удар реализира за 1:0. Три минути по-късно, Николай Стоичков бе повален малко преди наказателното поле. Главният рефер показа директен червен картон на вратаря на гостите Стефан Йонов и отсъди пряк свободен удар.  До края на полувремето резултатът остана непроменен 1:0.
Втората част започна добре за домакините. В 55-ата минута Николай Стоичков бе съборен в наказателно поле, а Григор Георгиев се нае с изпълнението на дузпата, като удвои резултата на „розите“ за 2:0. Десет минути по-късно, Николай Стоичков направи головата разлика още по-отчетлива –  3:0. Последваха нови силни минути за домакините, но Ангел Костов и Григор Георгиев пропуснаха своите шансове да отбележат. В 81-ата минута, при изпълнение на дузпа Свилен Щерев отбеляза първото попадение за гостите. В последните секунди на двубоя,  Димитър Юруков се възползва от грешка на стража на “розите” Цветан Тодоров и промени резултата за 3:2.
Старши-треньорът на „Розова долина“ Александър Георгиев оцени победата над „Гигант“, като добра възможност да продължаваме да израстваме като отбор и затвърждаваме мястото си в челото на класирането в групата. Спечелихме срещу отбор, който не беше губил шест поредни срещи, прогизналият терен допълнително затрудняваше играта, но момчетата играха според очакванията ми и няма как да не сме доволни, коментира Георгиев.
Тази събота, на 17 октомври, „Розова долина“ гостува в 11-ти кръг на „Черноморец Бургас“.
Във връзка с ограничението да не се провеждат футболни срещи в деня на общинските избори, 25 октомври, неделя, и в деня за размисъл, 24 октомври, събота, настъпиха промени в предварителната програма в 18-те групи, администрирани от ЗС на БФС – Пловдив. За Югоизточна „В“ група срещите са насрочени в петък, 23 октомври. В навечерието на местните избори, „розите“ ще срещнат в първи кръг на турнира за Купата на АФЛ „Миньор“ Раднево. Предстои да бъде уточнена датата на двубоя.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram