„РОЗИТЕ“ ИСКАТ ДА РЕШАТ СПОРА С ЛЕВСКИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ ОЩЕ НА РЕВАНША ДНЕС

Волейболистките на Казанлък Волей – Багира са амбицирани да решат спора с Левски в полуфиналния плейоф за шампионската титла на България при жените, още днес – на реванша у дома в спортна зала „Багира“.
След комфортната си победа с 3:2 като гости онзи ден, сега „розите“ се канят да постигнат втори пореден успех, който да ги изстреля директно на финал.
В момента момичетата на старши треньора Петър Дочев водят с 1:0 победи в серията, в която се играе до две победи от три мача.

Както е известно в първия си мач, в столичната спортна зала „Сикинко“ „розите“ обърнаха носителките на националната купа на България след 20:25, 24:13, 16:25:16, 25:23 и 15:13 в отделните геймове.

Сега казанлъчанки имат намерения отново да бият довечера и да не им се налага да играят трети допълнителен мач и в София, за да имат повече време за подготовка преди решителните финални мачове.

Срещу „сините“ днес в игра за Казанлък Волей – Багира отново се очаква да излезе намиращата се в отлична спортна форма помощник-треньорка на „розите“ Ваня Соколова. 42-годишната бивша капитанка на националния ни отбор се оказва напоследък скрития коз на Петър Дочев.

„Всички момичета са здрави и готови за предстоящия мач с Левски. Включването напоследък на опитната Ваня Соколова много ни помогна и вдъхна увереност в момичетата. Радвам се, че успях да убедя Ваня отново да се завърне на терена като състезателка. Тя е истинско богатство за всеки един отбор и всеки треньор. Предстои ни много тежък домакински мач срещу Левски, но нашите амбиции са за успех“, каза Дочев преди срещата.
„Розите“ ще имат мощна подкрепа от трибуните по време на дербито с левскарките. Очаква се спортна зала „Багира“ днес да се пука по шевофете от публика.

Мачът – реванш на казанлъчанки с Левски днес в Казанлък започва в 18:00 часа. Съдийската комисия към БФ-волейбол определи за рефери на срещата Илиян Георгиев и Мартин Янакиев.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram