Младежи от казанлъшко училище се пребориха за финалите на „Виртуално предприятие“

Отборът на СОУ „Екзарх Антим|“ се класира за финала на Националното състезание по икономика „Виртуално предприятие“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Единайсетокласниците, сред които и младият футболист на юношеския ФК „Розова долина“17-годишният Цветан Мирчев, пребориха конкуренцията сред 65-те отбора от цялата страна по време на полуфиналите. Осем отбора ще мерят сили за челните места на 12 и 13 април в София.

“Виртуално предприятие” е онлайн състезание, в което младежи на възраст между 15 и 19 години тестват бизнес уменията си. Те имат за задача да пласират иновативен продукт – Хологенератор – устройство, способно да възпроизвежда изображения под формата на холограми, на пазара и да реализират възможно най-висока печалба.

В рамките на няколко месеца виртуалните фирми стартират своя бизнес при равни условия и вземат решения за пет основни показателя на произвеждания продукт: цена, производство, маркетинг, капиталови инвестиции и НИРД. Решенията им трябва да са съобразени с реалната пазарна конюнктура и макроикономическата политика. Крайното класиране се осъществява чрез т.нар. Индекс на пазарното представяне (ИПП), който сравнява резултатите по предварително зададени критерии и компанията с най-висок ИПП.

Организацията на Цветан и неговия екип, „Чобан АД“, продължава в националния кръг на надпреварата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram