„Розите“ записаха загуба от лидера „Несебър“ с 3:0

ОФК „Несебър“ записа у дома убедителен успех с 3:0 над тима на „Розова долина“в дербито от XV-ия кръг на Югоизточната „В“ група. “Делфините” увеличиха аванса си на върха на девет точки и продължават да бъдат без загуба през този сезон. Голмайсторът на несебърлии Трайо Грозев се отчете с две попадения за успеха над „розите“в 6-та и 68-та минута. Третото, в 49-та минута, бе дело на Ивайло Петров.

Двата отбора изиграха много динамично първо полувреме, в което гостите от Казанлък имаха своите възможности да отбележат, чрез Григор Георгиев още в 11-та минута, но стражът на “делфините” Росен Андонов спаси. В края на първата част, на няколко пъти, решителната намеса на Цветан Тодоров позволи на „розите“да завършат полувремето при много по-комфортна разлика от само един допуснат бърз гол в началото на срещата. По време на първите 45 минути, казанлъчани имаха и доста повече инициативи на терена, а двубоят изглеждаше равностоен. В 39-ата минута Григор Георгиев центрира, но бранител на ОФК „Несебър“ изчисти. Малко след това Атанас Апостолов стреля силно от фаул, но топката излезе в корнер.

Втората част започна с втори бърз гол за домакините, като Ивайло Петров на празна врата реализира за 2:0. В следващите минути гостите от Казанлък бяха по-активният отбор на терена, но момчетата на Александър Георгиев трудно стигаха до по-сериозни ситуации за гол. В 69-ата минута, при бърза контраатака на „Несебър“, Трайо Грозев прати топката за трети път във вратата на Цветан Тодоров – 3:0. До края на двубоя, несебърлии контролираха събитията на терена и не позволиха на “розите” да създадат чисти голови положения. В 88-ата минута домакините можеха да реализират ново попадение, но удар на резервата Георги Георгиев се отби от страничната греда.

Загубата „свали“ казанлъчани на третото място след „Загорец“/Нова Загора/, като и двата отбора имат по 32 точки. „Несебър“ се откъсна на върха с 41 точки и без нито една загуба.

В събота, 21 ноември, „Розова долина“ играе последен домакински мач в групата за годината с новака „Борислав“/Първомай/

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram