ВК „Казанлък“ записа първа победа в шампионата при дамите

Женският тим на „Казанлък“ записа първа победа в шампионата във волейболното първенство в Националната волейболна лига при жените, след като прегази с 3:0 новака в елита „ЙЕБ 07“ от Шумен във втория кръг на дамски шампионат. Този първи успех на „розите“ дойде официалния дебют пред своя публика на новия им старши треньор Десислава Величкова, която замени наставника Петър Дочев.

Казанлъчанки доминираха тотално в срещата и спечелиха с лекота в отделните геймове с 25:11, 25:19 и 25:19. С това те не само постигнаха първия си успех в шампионата, но и записаха първите си 3 точки в актива.

Преди официалното начало на двубоя, ръководството на домакините от Казанлък привества двата отбора с красиви червени рози и пожела добра игра в мача и успешен сезон в първенството.

Момичетата от „Казанлък“ наложиха своето надмощие още от самото начало на мача. Оспорваност имаше само в третата част, като шуменки успяха да поведат в резултата за първи път в мача, но за кратко.

Топреализатор за победата на „Казанлък“ бе диагоналът Веселина Григорова с 22 точки. Тереза Иванова добави 11 точки за успеха. За Шумен най-резултатна бе Росица Кирилова с 13 точки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram