„Розите“ вече са в тройката на Югоизтока

В Пловдив се игра 27-ми кръг кръг от първенството на Югоизточната В група по футбол между отборите на „Марица“ и Розова“ долина, като резултатът е 1:0 за гостите от Казанлък. Почетният победен гол за „розите“ отбеляза капитанът Боян Нейчев.

След слабо първо полувреме за домакините, през второто футболистите на „Марица“ имаха възможност да отбележат в 53-та минута, но вратарят на казанлъчани Цветан Тодоров изби в корнер. В 70-та минута Николай Стоичков нацели напречната греда на „Марица“, а минути по-късно отново той отправи два опасни удара. Едва в 75-та минута Боян Нейчев откри резултата. Това е 16-ти мач без загуба за „розите“, а за Марица – първа загуба при домакинство на „Розова долина „от 1982 година. Тогава в среща от Б група“розите“побеждават с 0:2 и в крайното класиране през сезона 1981/1982 година и заемат 2-ро място и по-късно, след бараж с „Марек“, влизат в елитната А група.

Поредната победа изкачи „Розова долина“ в тройката на групата, като с 42 точки момчетата на Александър Георгиев вече са трети в класирането на Югоизток, след ОФК „Поморие“ и „Гигант“, които са с по 52 и 46 точки. 12 са победите и по 6 загуби и равенства в сметката на „Розова долина“ за сезон 2014/2015 г.

В следващия кръг почиваме, а след това за футболистите ни предстоят два двубоя срещу „Димитровград“ -четвъртфинал на Аматьорската лига в турнира за Купата и гостуване в среща от 29-ти кръг на шампионата на Югоизточната В група.
Съставът на „Розова долина“ за срещата от 27-ми кръг срещу „Марица“ : Цветан Тодоров, Николай Цонков, Петко Георгиев, Милен Христов, Димитър Вакавлиев, Иван Цанков (Кристиян Петров), Боян Стоянов, Пламен Колев, Владислав Калайджиев, Тодор Динев, Иван Чергев (Теодор Кьосев).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram