Рисунка на наше дете показват в изложба в Рио

Българската картографска асоциация организира за 9-ти път национален конкурс за детска карта на света на тема: Моето място в съвременния свят” с международно участие, като част от международния конкурс за детска карта на света „Барбара Печеник”. Наградата „Барбара Печеник” е създадена от Международната картографска асоциация през 1993г. в памет на Барбара Печеник, бивш президент на МКА и картограф, занимавала се през целия си живот с детско картографиране. Целта на конкурса е децата да бъдат провокирани към творческо изобразяване на света, в който живеят. От този конкурс 5 са отличията на децата от школа „Живопис” към ОДК с ръководител Галина Иванова:
Нина Ачилова и Луиза Тотева са отличени с Първото място, Деница Господинова на 14 г. с Второ, Ивайло Бонев на 11г. с Трето място , а Галина Дзанева с поощрителна награда. Церемонията по награждаване на отличените участници се състоя на 27-ми февруари в София, на която наградените творци получиха грамоти и предметни награди.
Рисунките на Нина и на Луиза ще вземат участие в международната изложба по време на 27-та Международна картографска конференция в Рио де Жанейро, Бразилия, която ще се проведе през лятото от 23 до 28 август.
Националният организатор изпраща наградените рисунки, придружени с доклад за протичане на конкурса, видеоматериал от събитието и сертификатите на наградените рисунки до националните представители на МКА.
Пожелаваме успех на Нина и Луиза в международния кръг, тъй като за всеки континент се предвижда по една награда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram