РИК – Стара Загора разгледа и отхвърли жалба за изборно нарушение

Сигнал за нарушение на Изборния кодекс, относно ползването на агитационни материали е бил получен на 31.03.2023 г. (16:47 часа), в РИК – Стара Загора от политическа партия за поставянето на агитационни материали в нарушение на Заповедта на Кмета на община Раднево, чрез която се определят местата, на които по време на агитационната кампания, кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети могат да поставят плакати и други агитационни материали във връзка с Изборите за Народно събрание на 02 април 2023 г.

Към писмото са били приложени три броя копия на снимки от местоположението в с. Сърнево, общ. Раднево, на което се твърди, че са поставени нарушаващите заповедта на Кмета на община Раднево агитационни материали.

Комисия на РИК – Стара Загора е извършила проверка по документите и на място, но не били налице посочените в сигнала агитационни материали. Открити са следи от множество агитационни или рекламни материали, без възможност конкретно да се установи принадлежността им към конкретна политическа сила, се посочва в решението на РИК.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram