РЗИ-Стара Загора организира събития за децата през лятото

За поредна година РЗИ – Стара Загора насочва внимание към лятна работа с деца по фактори на риска за здравето от Националната програма за профилактика на хронични незаразни болести 2021 – 2025 година, предаде репротер на „Фокус“. На 28 юни и 10 юли от 10. 00 ч., в партньорство с МКБППМН, ще се проведат демонстрации с пущеща кукла Сю и алкоочила, както и много спортни занимания, които да покажат здравословния начин на живот. 

По традиция РЗИ – Стара Загора и Библиотека Родина – Детски отдел ще си партнират в здравно – образователните дейности. По предварителен график всеки желаещ би могъл да се присъедини към здравно образователните инициативи. Вчера в Народно читалище „Пробуда – 1869“ град Мъглиж се проведоха инициативи по фактори на риска за здравето. Приоритет ще бъдат спортните дейности като алтернативно поведение.

На 7 юли 2023 г. от 10. 30 ч.  РЗИ – Стара Загора ще си партнира с Общинска библиотека „Алдин Алдинов“ град Раднево в организирането на инициативи, свързани със здравословния начин на живот. За децата от лятната занималня към библиотеката ще бъдат предложени спортни игри и състезания, които да укрепят здравия дух в здравото тяло.

На 18 юли и 8 август 2023 г. от 10. 30 ч. в Народно читалище „Пробуда – 1920“ с. Копринка по традиция ще се акцентира върху здравето като най-голямото богатство. Повече за програмата може да намерите в сайта на здравната инспекция в Стара Загора.

Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram