Ресторантьори блокираха ключово кръстовище в Стара Загора

Над 300 ресторантьори, хотелиери и подкрепящи ги граждани от Старозагорско блокираха кръстовището между улиците „Ген. Гурко“ и „Патриарх Евтимий“ в Стара Загагора. Проявата е част националния протест под мотото „Всички заедно за здраве, работа, бъдеще и сигурност“ срещу противоепидемичните мерки, които ограничават работата на бранша. 

В 15 часа ресторантьорите затвориха обектите си и се събраха пред Областната управа, 

откъдето се отправиха на изток, а половин час по-късно спряха движението на едно от най-натоварените кръстовища. Протестиращите поискаха за издаването на „зелен сертификат“ да се признае тестът за антитела, а държавата да осигури безплатни тестове и процедурата по тяхното взимане, настояват от работещите в сектора. 

Протестиращите искат цялата държавна и общинска администрация също да работи със „зелен сертификат“, а той да важи само в периодите, когато страната е в „червената“ и в „тъмночервената“ зони. Представителите на сектора очакват спешно да се разреши казусът на хора, на които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти. 

Протестът се организира от Конфедерация на българския туристически бизнес, Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, представители на детските центрове и др.

Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram