Респект към всички, които показаха, че Дремиград вече не е същият!

Групата музиканти, които забавляваха казанлъчани тази вечер от градския площад „Севтополис“, успяха да съберат 1640 лева, които ще получи за лечението си 30-годишният Драгомир Танев. Импровизираният концерт обедини местни музиканти, които инициираха събитието на открито в студената вечер. Но успяха.

Втори ден таксиметрови шофьори извозват клиентите си безвъзмездно – парите даряват за Драго. Вчера са събрани малко над 550 лева, а днес – 1412.40 лева, предадени на семейството. Продължават даренията под всякаква форма, не стихва ентусиазмът на млади и стари, на хора с различен социален статус и професии, но изобретателни и дейни в задачата си да помогнат – кой с както си може. В един, два или повече благотворителни дни, търгове, продажби… Вероятно изненадите ще продължат.

Предаването на капачки се превърна в гражданска мисия. Само за днешната дата събраното количество е 1 тон, 125 кг. и 400 грама! А идва нов ден.

Две дечица пък дариха всичките си спестявания – повече от 200 лева, които можеха да похарчат за себе си. Нещо хубаво се носи във въздуха над Розовата долина тези дни, а градът живна в очакване да бъде направено поредното добро.

Респект към всички, които показаха, че Дремиград вече не е същият! Дават надежда на човека в нужда, но и на всички нас. Че не ме се изгубили, не сме сами и не чакаме някой друг да направи чудесата за нас. Защото те вече се случват.

Респект!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram