Ремонтът на детската градина в с. Долно Сахране получи одобрението на МТСП

Предложение да бъде направен ремонт на детската градина в село Долно Сахране отправи още в началото на годината кметът на Павел баня Иса Бесоолу към Министерство на труда и социалната политика с идеята, че постепенно всички детски заведения в общината трябва да бъдат реновирани, а самите ремонтни дейности ще се случват през летните неприсъствени месеци.

Преди дни инициативата на градоначалника получи нужното одобрение и бе подписано съответното Споразумение между него и министъра, макар на прага на новата учебна година.

Предвижда се ремонтът да започне през следващия месец и да приключи до края на тази календарна година.

“Ще бъде подменен покривът, ще въведем мерки за енергийна ефективност, ще подновим материалната база и настилката. Зная, че ремонти трябва да се правят в неприсъствените месеци, но одобрението дойде сега. Въпреки това нека гледаме положително на нещата, а именно, че получихме нужното одобрение да направим детската градина по-красива”, уточни кметът Иса Бесоолу, като заяви, че детското заведение в село Долно Сахране е филиал на това в село Горно Сахране и за 30-те деца, които до сега са го посещавали, ще бъде осигурен транспорт до село Горно Сахране.

Община Павел баня ще участва във финансирането на ремонтите дейности с една-трета от стойността им. Останалата част ще бъде осигурена от МТСП по линия на проект “Красива България”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram