Ремонтират детската градина в село Тъжа

В детска градина „Незабравка” в павелбанското село Тъжа се състоят едни от най-мащабните ремонтни дейности за последните 16 години. Да види на какъв етап е ремонтът кметът Иса Бесоолу отиде на място. Там той се срещна с директора Лиляна Генева, която не скри удовлетворението си от случващото се, както и фактът, че всички дейности се извършват по стопански начин, а именно чрез общинските служители от бригада „БКС”. Още в първия си мандат градоначалникът взе решение и обособи звеното, като така разкри нови работни места и спести разходването на средства към трети лица. Днес в ДГ „Незабравка” постепенно започват да забравят за несгодите, които са имали преди ремонтът, който Иса Бесоолу беше планирал в края на мандата си и по време на предизборната си кампания обеща да направи. 

В момента продължава работата на майсторите по централната част на фасадата на сградата, след като подмениха с нова старата ограда на двора. Двете външни тераси също са с нова визия, след полагането на новата мазилка. Там остава да бъдат основни подменени плочките. С нов под са сервизните помещения в детската градина, като са монтирани и нови мивки, бойлер и тоалетни; освежени са таваните и стените. Пребоядисани са стените и таванът на трапезарията, складовите помещения и кухнята, в която е монтиран и нов бойлер. В коридора, вместо стария балатум, вече има теракот. 

Ремонтните дейности в детското заведение ще продължат. Учебният процес на 30-те деца не е нарушаван, с изключение на само пет дни, докато е извършван ремонт в кухненския блок, за което родителите са дали своето съгласие. „Направиха се много неща, но най-важното е, че кметът за пореден път спази обещанието, което беше дал. Детската ни градина се промени до неузнаваемост. Вече е като нова за радост на децата, родителите им и екипът ни”, не скри радостта си директорът на ДГ „Незабравка” Лиляна Генева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram