Расте подкрепата за Диан

Поредният зов за помощ обедини казанлъчани. Няколко поредни публикации в сайта presstv.bg  бяха посветени на 28-годишния казанлъчанин Диан Костов, който се нуждае от спешна операция, за да не бъде прикован към леглото. За този случай казанлъчани знаят още в дните преди изборите, когато родителите на младия мъж потърсиха помощ от журналистите, за да огласят проблемите, свързани с намирането на така необходимите средства, за да може Диан отново да ходи. Тежки заболявания, проявили се още в ранните детски години, са причина за ниския му ръст, а без така необходимите изкуствени тазобедрени стави, той няма да може да се движи. Болките вече са твърде силни, а патериците повече от необходими, за да не се залежава на легло и поради факта, че се налага да работи. Само така, а и с помощта на общи усилия, ще бъде събрана непосилната за семейството сума от 24 хил. лв., колкото ще струва и даващата надежда операция, която ще бъде направена в столична клиника през януари. Тя предвижда имплантирането на нови изкуствени тазобедрени стави, а такава операция ще бъде прецедент за България.

Първите жестове на подкрепа вече са факт. Факт е появата на сайтовете, които съдържат цялата необходима информация за Диан и неговото заболяване, с банкови сметки, медицински документи и контакти. На www.helpdian.kazanlak.com и www.helpdian.net казанлъчани и съпричастни българи от цялата страна и чужбина ще могат да научават всичко свързано с развитието на случая с Диан. Ще могат да споделят, оказват помощ, да дават идеи и морална подкрепа, точно когато тя е най-необходима, особено ако времето накъсява.

В единия има и версия на английски език, така че числото на хората, които могат да прочетат и помогнат нараства значително. „ВЪВ ВАШИТЕ ОЧИ, С НАДЕЖДА СЕ ВГЛЕЖДАМ…“ с тези думи младият Диан ни посреща усмихнат от това място, очакващ милосърдие и добра воля.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram