Красивата Станислава остана втора в читателска класация

Maлко повече от 300 гласа не достигнаха на казанлъчанката Станислава Василева, далеч по очарователна от победителката в конкурса Мис Bgathletic.com, да спечели короната за 2015 . Читателският вот обра Катарина Георгиева. Състезателката на ЦСКА е наследничка на Гала Чалъкова, която една година носеше титлата за най-красива атлетка у нас.

И по стечение на обстоятелствата и Чалъкова, и Георгиева са състезателки на 400 м. Катарина е вицешампионка на България в едната обиколка за девойки.

18-годишната Георгиева водеше във финалния етап на конкурса. Тя беше в тройката на временните класирания в четирите тура от началото на надпреварата през май, но 2489 гласа в нейна полза във финала й донесоха титлата Мис BGathletic.com 2015.

Копиехвърлячката Станислава Василева, състезател на старозагорския „Берое“, зае втората почетна позиция с 2177 гласа.

Вторият конкурс Мис BGathletic.com започна през май с 30 номинации на атлети, картотекирани в БФЛА, които бяха предложени за участие в надпреварата от читатели. Гласуването се извършваше на платформата в интернет miss.bgathletic.com и класирането се направи изцяло и само от гласовете на читатели, като очевидно, активните столични фенове на червените са дали достатъчно силна подкрепа за своя фаворит.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram