Ранов ще прави регулярни срещи между представители на ел.компания и общините

По инициатива на областния управител инж. Георги Ранов днес в зала 2 на Областна администрация се проведе среща между кметове и зам.-кметове на всички 11 общини от областта и представители на EVN. На срещата присъства и зам. областният управител Мариана Кръстева. Електроразпределителната компания бе представена от началника на отдел „Координация външни организации” Димчо Костов и началника на отдел „Мрежов инженеринг” Недю Славчев. Г-н Костов запозна ръководителите на общините с нормативните изисквания за присъединяване на нови клиенти, а г-н Славчев говори за финансовите загуби на дружеството поради кражби на еленергия и на съоръжения.

От своя страна кметовете и зам.-кметовете поставиха множество проблеми във връзка със системни нарушения при електрозахранването в някои населени места, затруднения при включването към мрежата на нови обекти с голямо обществено значение, възможностите за ограничаване на кражбите на ток и др.

По време на дискусията стана ясно, че въпросите, касаещи доброто взаимодействие между местните власти и EVN, са много и трябва да бъдат решавани поетапно във времето. Затова областният управител инж. Ранов предложи срещите между представители на електрическата компания и такива на общините да станат регулярни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram