Разбиха нарколаборатория в Стара Загора

На 09.11.2016 година от служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ – Стара Загора е извършена проверка на получена информация за обособена инсталация за производство на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, в жилище, намиращо се в гр. Стара Загора на ул.”Кольо Ганчев”, собственост и обитавано от 28 годишната Р. Д., от гр. Стара Загора и Г. Г., на 33 г., от гр. Бургас, криминално проявен, осъждан и обявен за общодържавно издирване като подсъдим по наказателно дело.

При извършени в жилището процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, са намерени и иззети нарктотични вещества, прекурсори и химически вещества за производство  на синтетични наркотици – метамфетамин във вид на кристали, около 50 гр., метамфетамин база – около 100 гр., таблетки с надпис „Cirus“, около 72 гр.,  марихуана, около 79 гр., червен фосфор на прах, около  900 гр., фосфорна киселина, около 6 литра ацетон и др. Намерени са и са иззети също ралични колби, фунии, маркучи с различна дължина, цедки,чашки  и 3 стъкленици  с остатък от кафяво смолисто вещество, което при тестване с полеви наркотест  реагира на метамфетамин.

Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.  Р. Д. е задържана за срок до 24 часа, а на  Г. Г.  с Постановление на ОП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража за срок от 72 часа. Работата по доказване на цялостната  престъпната дейност на лицата продължава.

4 1 2 3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram