Радевски се жалва на Миков от Пъдев

Кметът на Павел баня Станимир Радевски е поискал в нарочно писмо съдействие от лидера на БСП Михаил Миков. Радевски моли първият социалист в държавата да осигури обучение на общинските съветници от столетницата в курортния град, тъй като заради тяхното некомпетентно гласуване и дефицит на управленчески потенциал Общината попадала в абсурдни ситуации.

Кметът настоява за повишаване на компетентността на старейшините от БСП: „Свидетели сме на безпрецедентни експерименти и предложение от председателя на комисията по бюджет и финанси, което се превръща в практика. С неточен анализ и некомпетентни гласувания групата съветници от БСП доведоха до ситуация Общината все още да няма бюджет. Приетите решения на последното заседание бяха окачествени като незаконосъобразни и отново обжалвани в съда от областния управител. Проблемът с некомпетентността на Вашите общински съветници се превръща в рецидив, от който страда цялото население и предизвика остро социално напрежение и серия от протести.“

В молбата на павелбанския кмет се визира очевидно Атанас Пъдев, който е председател именно на бюджетната комисия.

Припомняме, че в началото на март стана ясно, че Пъдев се заиграва в неофициални коалиции със съветниците от ДПС, нещо повече, той е бил специален пълномощник по време на повторното броене на бюлетините от местния вот, поискано от загубилия кметските избори Иса Бесоолу от ДПС. Този факт, както и разклатеното състояние на общинската организация на столетницата в тази община предизвикаха недоволство сред членовете и, като някои се оттеглиха несъгласни с авторитарното й управление от председателя Пъдев.

Неотдавна в Павел баня граждански протест събра негодуващи срещу безплодната дейност на тамошния Общински съвет, хората издигаха и плакати с апели конкретно към Пъдев и колегите му да бъдат конструктивни в работата си.

12910496_10209181122591017_1528577529_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram