Радевски избра да награди етнографски комплекс

За поредна година кметът на община Павел баня – Станимир Радевски – връчи традиционната награда на кмета на общината за цялостен принос в развитието на туризма в региона.

За 2014-та година носител на престижното отличие стана Христо Стоянов – управител на голям етнографски комплекс в село Скобелево, община Павел баня.

Празничната програма, по случай Деня ня Павел баня-8 септември продължи с шоу-спектакъл на 61-ва Стрямска механизирана бригада и празнично хоро, поведено от танцьорите на Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини“ и гостите на курорта – ансамбъл „Йонче Христовски“ – от Скопие, Македония.

Поздравителни адреси бяха получени от Росен Плевнелиев – президент на Република България, Димитринка Петрунова – областен управител на област Стара Загора, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, кметове на кметства и неправителствени организации.

Митрополит Галактион, заедно с духовници от старозагорска епархия, освети празничния курбан. Негово Високопреосвещенство поздрави всички жители и гости на град Павел баня за светлия християнски празник „Рождество Богородично“, като пожела повече вяра и мъдрост в делата на хората.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram