Работници в „Ремотекс“: Нямаме пари за хляб

Протестно шествие проведоха днес работниците на радневското предприятие „Ремотекс“. Те отново настояха незабавно да им бъдат изплатени заплатите, предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Хората не са получавали трудови възнаграждения 10 месеца, а работодателят отказва всякакви среща с тях. Протестите на работниците продължават вече 30 дни.

Със скандирания „Гладни сме“ и „Искаме си парите“ работещите в „Ремотекс“ извървяха пътя от предприятието до паметника на Свети Иван Рилски в Раднево. Те заявиха, че търпението им вече е изчерпано, защото от февруари не са получили нито стотинка, а сега са в принудителен отпуск и не знаят какво се случва с предприятието.

„Триста и петдесет лева ми е щатът. Банката ми взима 150 лева. Нищо не ми остава на мен, мъжът ми е инвалид, малка пенсия взима и той. Нямаме пари за хляб“, оплака се една от протестиращите работнички.

„Чакаме, всеки ден чакаме. Лъжите станаха много вече. Не вярваме вече на нищо от това, което се казва. Десет месеца никак не са малко, цялото ми семейство работи тук, аз, синът ми, съпругът ми. Не ми остава друго освен да стоя да мръзна тук и да си искам парите“, каза една от протестиращите жени.

Работещите се надяват държавата да придобие мажоритарния пакет от акции на „Ремотекс“. От Министерството на икономиката заявиха, че такива разговори се водят със собствениците. Хората се надяват да получат заплатите си в най-скоро време. В противен случай изразиха готовност за ефективни стачни действия и блокада на пътища. /БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram