Първите стартове за казанлъшките атлети са през февруари

По традиция първите състезания за родните лекоатлети са в най-мразовитите дни от годината. Календарът на БФЛА за февруари обхваща 8 събития. Тогава са и националните шампионати в зала.

Предхожда ги 46-тият Международен турнир ”Академик” на 11 февруари в Добрич. Северният град е отново домакин на шампионатите в различните възрасти, заради отличните условия за провеждането им. Началото ще бъде дадено за момчета и момичета до 16 години на 11 февруари. Следват шампионатите за юноши и девойки младша, старша възраст, мъже и жени.

Едва в края на април е следващото силно състезание за подрастващите – 7-ми мемориал за юноши и девойки ”Цветанка Христова” в София.

Май започва с традиционния за габровци турнир „Никола Вълчанов”, в който колегите им Казанлък не пропускат участие. На 30 и 31 май юноши и девойки младша възраст ще участват в националния шампионат на открито. Държавните шампиони, при жени и мъже, момичета и момчета до 16 г., ще бъдат излъчени на 10 и 11 юни. Най-късно, на 24 и 25 юни, е националният шампионат за юноши и девойки старша възраст. И трите събития са в София.

В юли са фискирани последните важни състезания в родната лека атлетика –Международните турнири „Павел Павлов” в София, „Самарско знаме” в Стара Загора и пловдивския ”Вулпев-Бахчеванов”.

За поредна година, извън календара остава турнирът на казанлъшкия СК „Цв. Христова” „Севтополис”, провеждан през пролетта.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram