Първенци сред „I-класниците“ на I-то „Училище за карикатури“

Чудомирови празници 2017 поставиха начало на уникалното „Училище за карикатури“, което отличи най-добрите от първия випуск, но поощри всички със специален сертификат за участие.

Свободното творческо пространство, с домакин Литературно-художествен музей „Чудомир“ предостави възможност на всички желаещи да опознаят забавното, философско острие на шаржа, с майсторските напътствия на Николай Фитков и Дечко Николов, утвърдени представители на популярната казанлъшка художествена школа.

В рамките на три дни момичета и момчета, по-големи мъже и жени сформираха първия клас от близо сто възпитаници на известните карикатуристи, населдници на предпочитаното изразно средство на Чудомир.

Финалната изложба в къщата на великия м съгражданин представи по две най-добри творби на всички участници в импровизираната школа, но заедно с публиката преподавателите наградиха и трима победители: Гергина Горлозова, Никол Нанкова и Стефани Георгиева, а за прощъпулника в жанра четирима бяха поощрени: Никола Гаргов, Марио Генов, Глория Павлова и Августин Денков.

Първата по рода си инициатива напомни на млади и стари таланти за синтетичното изкуство на шаржа и свежестта на сатиричната рисунка, като повод за усмивка, хапче за душата и даде сериозна заявка да продължи в следващите издания на Празниците на Чудомир в Казанлък.

Пресцентър на община Казанлък

unnamed unnamed-4 unnamed-3 unnamed-2 unnamed-1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram