Първа копка

На площадката на ГПСОВ – Казанлък с тържествена церемония по полагане на първа копка започна изпълнението на инженеринговите дейности по най-мащабния проект на Община Казанлък – “Интегриран воден проект на община Казанлък. Етап 2: Реконструкция и модернизация на ГПСОВ – Казанлък“.
Проектът е на стойност близо 23 млн. лв. и е финансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България
Oперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“.
В официалната церемония освен Кметът на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова, участваха и Зам.-областният управител на Стара Загора г-жа Теодора Иванова, Ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“ г-н Спиридон Александров, представители на общинската управа, граждани и гости.
Консорциум „Интерпром Каро Витковице Аква Инженеринг“ ДЗЗД, гр. София е фирмата изпълнител на инжeнеринговите дейности по проекта. На този етап е извършено проектирането и е издадено разрешение за строеж. Изпълнителят ще извърши още авторския надзор, строителството, както и ще достави и монтира необходимите съоръжения. Наред с това ще отговаря за електрообзавеждане, обучението на персонала, въвеждането в експлоатация с тестове, предвидени в договора и 12-месечен период на контрол и подпомагане на дейността на ГПСОВ-Казанлък и своевременното отстраняване на възникнали проблеми и дефекти.          

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram