Първата среща на новия областен управител по общини – с кмета на Казанлък

Областният управител Гергана Микова се срещна с кмета на Казанлък Галина Стоянова в кабинета на кмета в Общината.

Акцент на срещата бяха стартиралите вече празници на розата в Казанлък. Тази година се очаква гостите да бъдат още по-многобройни. Присъствието на представители BD%D %0 чужди посолства у нас също ще е внушително. Галина Стоянова запозна областния управител с програмата на Фестивала на розата, който ще продължи до 4 юни, и покани г-жа Микова да присъства на най-важните и атрактивни празнични събития – Деня на Казанлък, ритуала „Розобер” и Празничното шествие на розата.

С посещението си в Града на розите Микова положи началото на поредица от срещи с кметовете на 11-те общини в Старозагорска област, които предстоят през тази и следващата седмица.

Гергана Микова каза: „Искам на място да се запозная със ситуацията във всяка община, да разговарям с кметовете за техните проблеми, за трудностите, които срещат, за проектите, по които работят, за финансовото състояние на общините, които управляват. Така ще стане ясно къде областният управител, в качеството си на представител на държавата, може да помага. Ако искаме нещата да се случват, трябва да работим заедно с местните власти. Много е важна постоянната връзка с тях. Тези първи срещи с кметовете са само началото, след което ще продължим да си сътрудничим във всички области, в които е възможно”, каза новият областен управител на Стара Загора Гергана Микова.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова приветства присъствието на Гергана Микова да уважи Фестивал на розата 2017!

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram