Публична лекция на тема „Настоящи и бъдещи предизвикателства пред ЕС“ с лектор Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата

На 29.10.2013г., българският представител в Европейската сметна палата (ЕСП) Илиана Иванова ще гостува на Тракийския университет в Стара Загора по покана на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора.
Програмата на събитието, което ще започне в 11:00 ч. В зала 3А е с продължителност 2 часа и се състои от два отделни панела. Първата част на срещата ще бъде посветена на опита, който г-жа Иванова е придобила като член на Европейския парламент. Тя ще сподели как протича динамичното ежедневие на член на Европейския парламент (евродепутат) и каква е неговата роля в процеса на създаване на политики на ниво Европейски съюз.
Във втората част на лекцията българският топ одитор ще засегне въпроси, свързани с европейските фондове и ролята на ЕСП като гарант за тяхното ефективно и ефикасно изразходване.
От 14:30 до 15:30 г-жа Иванова ще проведе работна среща с представители на медиите от региона в конферентната зала на комплекс „Форум“, Стара Загора. Срещата се организира съвместно с Областен информационен център – Стара Загора.
По-късно г-жа Илиана Иванова ще гостува в телевизионното предаване „Европа Директно“, което ще бъде излъчено на 5 ноември 2013 г. от 19:30 часа по Телевизия „Стара Загора“. Ще бъдат засегнати темите за ролята на Европейския парламент и неговите членове, както и за дейността на ЕСП, включително за установяване на злоупотреби с евросредства.
Събитията се организират по инициатива на Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора (АРИР – Стара Загора) с любезното съдействие на г-жа Иванова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram