„Промени Казанлък” стартира годината с нов фаворит

      Нова година, нов късмет за шахматистите на Пепа Драганова. В първите дни на новата година, приключи гласуването за месец  декември от проекта „Избери кауза и промени Казанлък” . Каузата, която събра най- много гласове (52 %) е  оборудване на шахове, фигури и табла за Шахматния казанлъшки клуб  на Петранка Драганова . „Научи шах и стани човек” е максимата в живота на един от най-добрите треньори в града на розите – Петранка Драганова. Отдала е живота си на шаха и е избрала Казанлък за сбъдване на мечтите си.  Годината за Петранка Драганова и децата от клуба започва повече от добре. В момента се сбъдва една отколешна мечта на шахматистката-ремонт  на клуба, в който се помещават, а само след броени дни ще получат и мечтаното оборудване от шахове, фигури и табла.   

Втори с 41% са Вокална група „Искрица”,които се бореха за нови безжични микрофони, а на трето място(7%) останаха  футболен клуб „Розова долина” и отоплението за съблекалните им.

Проекта „Избери кауза и промени Казанлък” стартира през септември 2013, като се реализира и финансира изцяло от Борис Кърчев-управител в БиБиСи Кебъл . Казанлъчани предлагат каузи и идеи , с които може да се подобри живота на отделен човек, група хора в Казанлък или места от средата, в която живеем – нашия квартал или населено място.След което отново казанлъчани са тези които решават кой да спечели в проекта, чрез гласуване на адрес http://promeni.kazanlak.com/page-1.html .

 През изминалата година, благодарение на проекта школата по физика на Тео се сдоби с професионален телескоп. Анимал Хоуп Казанлък получиха така необходимите  храна, ваксини и катерушка за котки , а спортен клуб Киара-Н се сдобиха с чисто нова настилка за състезания на национално ниво.

Новата година , ще донесе и нов късмет за всички, които се вкючат в проекта, който продължава до месец май 2014г. Още от следващата седмица казанлъчани ще могат да избират между нови три каузи. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram