Прокуратурата няма данни за кой избирателен район са предназначени бюлетините от Костинбродската печатница

Няма данни в официалното съобщение на Прокуратурата за това за кой многомандатен район са предназначени отпечатаните бюлетини в Костинброд. Това заяви пред bTV говорителят на Централната избирателна комисия Бисер Троянов. Според него тази информация не е нужна, защото с тези бюлетини няма да се гласува.
Троянов подчерта, че бюлетините, с които се гласува днес не са сред намерените в печатнцита в Костинброд, тъй като тези за вота отдавна са били разпределени по области и по общини.
„Не мога да кажа дали има пряка връзка между скандалът в печатницата вчера, задно с нарушението да се провежда агитация в деня за размисъл и днешната избирателна активност. Това ще го оставим на политолозите”, коментира Троянов.
Говорителят на ЦИК коментира и различните сигнали за нередности в подпечатването на бюлетините. По думите му различните комисии, особени тези с голям опит в предходни избори, носят порочната практика да се нарушават откъсването на бюлетината от кочана и подпечатването й пред избирателя. „Това не е фатално нито за вота, нито за гарантираността на честността му“, уточни той.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram