Проект „Ученически практики“ в ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт

41 ученици от 11 клас на ПГТТМ обучаващи се в специалностите „Експлоатация на автомобилния транспорт, Автотранспортна техника, Електрообзавеждане на транспортна техника участват в проекта „Ученически практики“, по който от месец февруари работи гимназията. Основната му цел е подобряване качеството на професионалното образование чрез усъвършенстване на практическото обучение на учениците в съответствие с потребностите на пазара на труда, за изграждане на икономика, основана на знанието. Проектът има за цел да предостави качествена практическа подготовка в реални работни условия, поясняват от ръководството на учебното заведение. В рамките на плануваните дейности по този проект от ПГТТМ са сключени договори с фирми на територията на Казанлък, с които има дългогодишни взаимоотношения в областта на практиката на учениците в реална ралботна среда. Учениците включени в проекта са подбрани по предварително определени критерии, като ще изработят в реална работна среда общо 240 часа. За отработените часове те ще получат стипендии в размер на 300 лв.
Според ръководството на училището, реализирането на проекти с подобна насоченост, улеснява учениците при прехода им от училище към първото работно място, както и повишава успешната им реализация на трудовия пазар.
Този проект е възможен и благодарение на създадените стабилни партньорства на ПГТТМ с бизнеса в града.А контактите на работодателите с учениците на тази казанлъшка гимназия дава възможност на фирмите да подбират бъдещи свои служители в лицето на ученици доказали своите умения в процеса на работа в реална работна среда.
Проектът „ Ученически практики“ се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския фонд на ЕС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram