Проект осигурява безплатно пътуване до работните места

 

Дирекция „Бюро по труда” Казанлък стартира прием на новите заявления по схемата „По-близо до работа”. Работодатели и работещи могат да подават своите документи в бюрата по труда в цялата страна до 31 октомври 2015 г. Целта на схемата е насочена към насърчаване географската мобилност на работещите, като им се предоставят стимули за търсене на подходяща работа, когато тя е далеч от дома им. Стимули се предвиждат и за работодателите за наемане на персонал от населени места и региони, различни от местата, в които извършват дейност.

Средствата, които се предоставят по схемата, са за направените от новонаетите/заети лица ежедневни разходи за транспорт до и от работното място, и за организираното и проведено от работодателя въвеждащо или надграждащо обучение на пътуващите новонаети/заети лица.

Междувременно, Агенция по заетостта, в качеството си на конкретен бенефициент по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Младежка заетост”, информира работодателите, подали заявки за включване в схемата, че изпълнението на дейностите по схемата ще стартират след одобрението на критериите за избор. Така процедурата, свързана с подписване на договори с работодатели, се очаква да стартира в края на настоящата календарна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram