Продължава обучителната кампания сред учениците в седмицата на сексуалното здраве

До 29.11.2013г. продължава седмицата на сексуалното здраве, съвместно с ,, United avangard artist“ с ръководител Румен Сомов в местните училища.
По повод 1-ви декември- Световен ден за борба срещу СПИН в община Казанлък стартира Анти спин Кампания, организирана от МКБППМН, Младежки общински съвет Казанлък и Юнайтед авангард артист, подкрепена от Община Казанлък.
С обучителната кампания сред ученици от средните училища, с представяне на здравно-образователни материали и предпазни средства ще се включат и обществени възпитатели към Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и членове на Младежки общински съвет-Казанлък.
На 1 декември, неделя, от 15.00 часа на площад „Севтополис“ ще бъде позициониран КАБКИС (Кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН). При желание всеки може да провери своя ХИВ статус.
От 19.00 часа ще започне концерт на певицата Милена Славова. Паралелно с това, младежи от Младежки общински съвет ще раздават информационни брошури и презервативи и ще приканват граждани да се изследват.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram