Проверяваме мястото си в избирателните списъци и секции и на безплатен телефон 0800 20109

За улеснение на жителите на община Казанлък, е предоставена възможност за проверка в избирателните списъци и местата за гласуване, чрез използването на безплатен телефонен номер 0800 20109. Справки могат да се правят всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.30 ч., както и събота и неделя от 8.30 ч. до 12.20 ч.

Съгласно Изборния кодекс, избиратели с трайни увреждания, които желаят да гласуват с подвижна избирателна урна, подават писмено заявление придружено с копие на документ от ТЕЛК, не по късно от 4 октомври 2015 г.

Избиратели чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, могат да поискат писмено да бъдат вписани в избирателния списък по настоящ адрес, не по-късно от 10 октомври 2015 г.

Избирател, който е включен в избирателните списъци за отделните видове избори в различни населени места и не може с искане за гласуване по настоящ адрес да гласува на двата вида избори в едно и също населено място, подава заявление, че желае да гласува в населеното място, където е включен в избирателните списъци за изборите за общински съветници и кметове не по-късно от 10 октомври 2015 г.

Отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци, извършва се след подаване на писмено заявление, не по-късно от 17 октомври 2015 г..

Заявленията за гр. Казанлък се подават в дирекция ГРАО, а за населените места в кметствата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram