Румен Петков и деца рисуват картината за националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ

Казанлък е сред градовете, които ще домакинстват на националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ. Тя е част от събитията, свързани с предстоящата Детска Евровизия, която ще се състои на 21 ноември в София
На 26 септември (събота) във всеки от градовете-домакини на кампанията  известен художник, съвместно с деца от региона, ще нарисува една от природните или историческите забележителности на своя край.
Събитията във всичките 13 града, така също и в Казанлък, ще започнат в  11:00 часа, а Българската национална телевизия ще направи зрителите съпричастни със случващото се в страната.
В парк „Розариум” в Казанлък художникът Румен Петков ще нарисува и картината, която ще представя уникалната Казанлъшка гробница. Участие в събитията ще вземат още възпитаниците на школата по изобразително изкуство към ОДК ”Иван Рилски”- Казанлък, школа „Арт Линия”, възпитаниците на Ренина Лекова, както и ученици от Художествената гимназия „Акад.Дечко Узунов”- Казанлък. Свои песни ще изпълнят и децата, които са се явявали в конкурса за Детска евровизия тази година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram