„Приятелство в кутия“ продължава МЦР „Взаимопомощ“

Две доброволки от Испания са вече в Казанлък в рамките на проекта на МЦР „Взаимопомощ“ – „Приятелство в кутия“. Общо четирима доброволци от Испания, Италия и Швеция в продължение на два етапа от по осем месеца, ще бъдат активни участници в работни младежки групи, организирани по проекта в Дневния център за деца с увреждания и Дом за стари хора номер три в Казанлък. Целта на този проект е, чрез различни дейности и арттерапевтични занимания на доброволците в организациите – партьори да се работи системно за възпитаване у децата на способност да приемат разликите и да бъдат отправени послания за приятелство към останалите деца. Доброволците ще имат възможност да научат повече за децата с увреждания, отглеждани в семейна среда и съпътстващите ги проблеми. Ще работят с възрасните хора, за да развият идеята на МЦР-Взаимопомощ, в кампанията от 2012 година за толерантност между поколенията в работата с ръководството на Дом за стари хора номер три в Казанлък за осъзнаване на идеята, че възрастните хора не са били по различни от нас и ние един ден ще станем като тях.
През 2012 като част от тази кампания МЦР-Взаимопомощ,Юнаитед авангард артист , Община Казанлък и Дом за стари хора отпечатаха календар с дванадесет фотуса на Румен Сомов, в които ролите на младите и възрастни хора бяха разменени.
В проекта „Приятелство в кутия“ ще бъдат разгледани младежките инициативи на ЕС като средство за подпомагане на инициативността и мотивацията на гражданите и повишаване умението на младия човек за адаптивност и работа с деца в неравностойно положение, за толерантност към възрастните. Ще бъдат организирани различни срещи с различни специалисти в области, които вълнуват доброволците и могат да подпомогнат работата им и популяризирането на проекта чрез издаване на електронен бюлетин «ДоброволциТЕ».

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram