Преподаватели и ученици от ОУ „Мати Болгария“ с награди за 24 май

На Празнично утро в Деня на българската просвета и култура ОУ“Мати Болгария“награди свои преподаватели и ученици за постигнати високи резултати на областни и национални състезания и олимпиади. 95 първокласника получиха своите удостоверения за завършен първи клас.
Присъстващите бяха поздравени от вокалната група към училището с ръководител Теменужка Върбанова, последва и музикален поздрав от сборна група първокласници, ревю от участниците в ателие моден дизайн „Фантазия“, изпълнение на народни танци от клуб „Dancing cats“. Гостите на
тържеството бяха посрещнати от изложба -изделия от дейността на групите по проект Успех, проект Коменски и други дейности. Представителна група от ученици от вторите класове пък участва в общинския парад по повод 24 май.
Преди това се състоя тържественото награждаване на заслужили преподаватели и техните възпитаници за отличните резултати, показани през годината. Сред отлиените тази година е Даниела Башкехайова- старши учител общообразователен учебен предмет в прогимназиален етап,
преподавател по география и икономика, като ръководител на ученик, участвал в националния кръг на олимпиадата по география и икономика.
Признание на отлично свършената работа през годината получи и Василка Панайотова , ръководител на двама от младежите, които участваха в националния кръг по биология и здравно образование. Преподавателите по физическо възпитание и спорт Донка Коева и Славка Маслва, също бяха наградени за класиарнето на отборите на ОУ „Мати Болгария“, на финалите на ученическото първенствопо лека атлетика.Наградени бяха и преподавателите Любомир Казиев, Домника Ненова, Мария Белчева, Маша Хлебарова, педагогическият съветник Донка Далева и пом. Директорът по учебна дейност Светлана Маркова – за издигане авторитета на училището. 19 деца също получиха грамоти за високи постижения в различни оласти на знанието, своите успехи в спорта и на културния фронт.
В нaвечерието на празничния 24 май излезе и 45-тото издание на училищния вестник „Лексикон“, в койтоподробно са описани успехите на деца и преподаватели за учебната 2012/2013г. Накратко училищният вестник проследява и дейностите на клубове, които функционират по Проекта „Успех“.
Богат снимков материал допълва празничния брой на вестника, който учебното заведение издава вече 19-та година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram