Президентите на футболни клубове обсъдили текущи въпроси на съвещание в Пловдив

На съвещание с президентите на клубовете от Югоизточната „В“ група са обсъдени предстоящи срещи на служителите на направление ДЮФ и с треньорите от страната, съобщава Зоналният съвет на БФС – Пловдив. Единствено на територията на Югоизточна България срещите ще бъдат две, в другите три зони – по една. В Бургас хората от БФС ще се срещнат с треньорите от футбол 5, 7 и 9 и всички останали треньори от школите от областите Бургас, Ямбол и Сливен, а в Пловдив ще се съберат треньорите от Кърджали, Хасково, Смолян, Стара Загора и Пловдив. Очаква се двете срещи да бъдат в средата на месец април 2016 г.
На заседанието са присъствали председателите на Областните съвети на БФС от територията на Югоизточна България, зам.-изпълнителният директор на БФС Павел Колев, Президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и пресаташето на БФС Йордан Грозданов.

По думите на президента на АФЛ Румен Вълков, тази година наградният фонд за Купата на АФЛ остава същият – 10 00 лева за носителя и 5 000 лева за финалиста. През тази календарна година селекцията на четирите „В“ групи ще се проведе не през пролетта, както е обикновено, а през есента. Промяната се налага заради домакинството на България през октомври-ноември на европейски квалификации за аматьори. До момента е постъпило запитване от Франция за контролна среща с българския аматьорски национален отбор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram