Предстои създаването на най-дългата рисунка на Казанлък за 120-ия Празник на розата

Да рисуваме заедно Казанлък“ е темата, която ще обедини децата и младите творци за създаване най-дългата рисунка на Казанлък.

Иницииран от Галерия“Ателието“, с финансовата подкрепа на Община Казанлък и по повод 120-годишния юбилей на „Празник на Розата“, в Казанлък от 1 април стартира проектът за създаване „НАЙ-ДЪЛГАТА РИСУНКА НА КАЗАНЛЪК“ 

Началото бе дадено от школа „Арт линия“ през 2005г. , която започна своята дълга  рисунка върху картон. Днес тя вече е с размери 20 метра. С новия проект, идеята на Галерия „Ателието“ е да обедини младите творци на Казанлък за създаването на още по-дълга рисунка.      А колко метра ще достигне, ще разберем на 1 юни, когато в парк „Розариум“ всички участници заедно ще допринесат за тази хубава инициатива.

За създаването на най-дългата рисунка на Казанлък са поканени над 100 деца и млади художници на възраст от 5-17 г. . Те са НУПИД  „Академик Дечко Узунов“, „Арт линия“ при Галерия“Ателието“, школа „Ренина“ при НЧ „Възродена Искра“, школа“Синьо“ при НЧ“Искра 1860″, школа „Живопис“ при Военен клуб Казанлък, Ателие „Пъстроцвет“ при НЧ „Жар“, ДГ „Слънчице“ и ДГ „Звънче“.

От 60-метровото платно всяка група получи своята част и материали, с които ще нарисува до края на месец май.

На 1 юни пред Музей на „Розата“  ще бъдат събрани всички части от проекта, претендиращ за своеобразен рекорд – най-дългата рисунка на Казанлък.

Тя ще бъде показана и в юбилейното празнично шествие на 3 юни 2023 г. в Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram