Превантивни беседи за вредата от употреба на наркотични вещества ще се проведат в училища в Стара Загора и Казанлък

Превантивни беседи с насоченост вредата от употреба на наркотични вещества ще се проведат в училища в Стара Загора и Казанлък в периода 07-09 юни 2023 година. Лектор ще бъде инспектор Петю Петков от сектор ,,Противодействие на уличното разпространение на наркотични вещества“ към СДВР, град София. В Казанлък беседите ще се проведат утре, на 09 юни, петък, в  ПГ „Иван Хаджиенов“,  НУПИД „Акад. Дечко Узунов“, СУ „Екзарх Антим I“,  ПГЛПТ, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Инспектор Петков ще направи презентацията ,,Всички заедно срещу наркотичните вещества“ на обучение за усъвършенстване и повишаване на професионалните умения на директори на образователни институции, педагогически съветници, училищни психолози и други, чиято работа е свързана с малолетни и непълнолетни. Целта е постигане на положителни резултати в противодействието на детската престъпност и осигуряване на безопасна среда за децата в общината.

Беседите се организират от ОДМВР-Стара Загора в партньорство с Община Стара Загора, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-Стара Загора, Община Казанлък, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Казанлък, РУО – Стара Загора, Районна прокуратура – Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram