Празнични прояви в петъчния ден

От 6 до 8 юни Казанлък е домакин на  Международен фолклорен фестивал.
От 16.00 часа е официалното откриване на проявата, а закриването – на 8 юни в 14.30 часа, на сцената на пл. „Севтополис”. Това е мястото, където  ще се изявят над 150 танцьори и музиканти от България, Русия, Унгария, Македония , Китай. Участници са Ансамбъл за народни песни и танци „Искра”, фолклорен ансамбъл „Гъдулица”, Фолклорен ансамбъл „Палавници”, фолклорен състав при СОУ „Екзарх Антим I”, Ансамбъл „Колеви”, Танцов ансамбъл „Перлата на Зала” от Унгария, Ансамбъл за народни танци „Солнцеворот” от Русия, Институт „Конфуций” към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий” и Народният инструментален оркестър към Фолклорен ансамбъл “Любчо Сантов” от Македония.
В програмата за празничния ден е включена изложба на скулптурни творби на нашия съгражданин, Почетния гражданин на Казанлък Доко Доков от 18.00 ч., в Художествена галерия – Казанлък. Втора изложба за вечерта ще бъде представена от 19.00 ч., на ул.“Искра“4. Тя е озаглавена „Мини принт –
Казанлък“ – втора международна изложба за съвременна малка графика.
Официалното откриване 111-тия Празник на розата е от 21.00 ч., на пл. ”Севтополис”. Освен традиционното Фойерверк  шоу, за празника на Казанлък е  предвиден и концерт на Миро.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram