Празничният 4-ти юни от програмата на Фестивала на розата 2016

Множество лакомства и кулинарни специалитети предлага съботния ден в празничната програма на Фестивала на розата 2016. В любимия на казанлъчани парк „Розариум“ Ути Бъчваров ще бъде в компанията на изложбата „Хлябът на българина – обред, бит и вяра“. По обед Ути ще раздаде на посетителите събитието  да похапнат една измежду над 3 000-те порцийки майсторски приготвен от него фасул. Студен чай от рози ще бъде комбиниран с мед и много български билки за тонус на всички гости и жители на Казанлък в празничния 4-ти юни от програмата на Фестивала на розата 2016.

Друг акцент в пъстрия календар от събития е представянето на най-свежите видове вина във Фестивала на виното Розе 2016. Началото е в 10,00 ч. и ще продължи до 19,00ч. Все повече и повече производители и ценители на ароматната напитка оригинално представят постиженията на своите винарски изби именно в гр. Казанлък в празничните дни на розата.

По избор, в комбинация ще бъдат достъпни различни видове сирена, достойни за конкуренция с прочутите френски изделия.

Празничната програма продължава с много танци на площад „Севтополис“ във втората половина на деня.

В парк „Розариум“ от 18:00 ч. всички желаещи могат да се включат в ритмичната ЗУМБА „Танцувай с нас!“.

В традиционната събота в Празника на Розата, ще се проведе 26-тия и ІІ-ри Национален Конкурс за детска песен, организиран от Школа по изкуствата „Емануил Манолов” и НЧ „Искра-1860”.

Организаторите съобщават, че поради непостоянното време, конкурсът ще бъде проведен в салона на Читалище „Искра”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram