Празнична седмица на Пожарната в Павел баня

От 12 до 18 септември служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Павел баня (РСПБЗН – Павел баня) ще отбележат Празника и Седмицата на пожарната безопасност с провеждането на редица мероприятия, с цел популяризиране на пожарното дело сред гражданите на общината, съобщава сайтът на Павел баня.

В сградата на РСПБЗН-Павел баня ще заработи временна приемна (от 9.30 до 12 ч. на 12 и 13 септември). На място гражданите могат да задават въпроси, свързани с пожарната безопасност, предвидена е възможност за „Ден на отворените врати” в РСПБЗН-Павел баня.

Ако на 15 септември посетят на място Пожарната служба, гражданите ще имат възможност да се запознаят по-подробно с историята, традициите и настоящето на пожарната дейност в Павел баня. Ще бъде дадена възможност на всички желаещи да се докоснат до ежедневието на огнеборците и да се запознаят отблизо с работата на специализираните органи за пожарна безопасност, както и с използваната в дейността им техника. Ще могат да разгледат и поставят лично защитните пожарникарски средства и специфичното техническо оборудване, както и да се повозят в пожарните автомобили.

Демонстрацията на тактико-техническите способности на силите и средствата за реагиране при пожари, бедствия и извънредни ситуации ще бъде от 10 до 12 часа на 14 септември пред сградата на общинската администрация.

Със започването на новата учебната година ще се акцентира на подготовката на подрастващите за предотвратяване и правилни действия в случай на пожар. В тази връзка е предвидено организиране и провеждане на съвместни мероприятия за деца от групи за предучилищна подготовка в детски градини .

Апелът на огнеборците към гражданите и гостите на общината е да бъде проявена още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на елементарните изисквания за пожарна безопасност. Служителите отправят покана към всички, които желаят да се запознаят с всекидневието на огнебореца, като очакват още мнения и препоръки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram