Право на отговор от директора на СУ“Христо Ботев“, гр.Павел баня

Уважаеми родители,

след постъпил сигнал от родител в една от медиите и след като се запознах със сигнала съм длъжна да дам нашия отговор.

Още като постъпих в училището през месец септември 2023 година ми направиха впечатление доста неща. Едното от тях още в влизането ми беше неприятната миризма, която се усещаше в училището.

Мислих, че е нещо моментно, но след известно време осъзнах, че това не е така. Направихме анализ от къде идва лошата миризма и след разговор с дългогодишни служители в училището се оказа, че това е от задържането на вода в тоалетните и този проблем го има от години. На няколко пъти попитах специалисти като се надявах, че с минимални усилия ще решим проблема, но все получавах един и същи отговор – основен ремонт на тоалетните.

Това силно ме притесни, защото знам, че на трите етажа имаме по две тоалетни всяка с по 4 клетки и абсолютно всички имат един и същи проблем със задържането на вода. Този основен ремонт със сигурност нямаше как да се случи лятото, тъй като ставаше дума за прекалено много работа, която да се свърши, а пък и за доста средства. За това ръководството решихме да започнем от някъде, разбира се без да пречим на учебния процес. С всички дейности, които планирахме да извършим, сме запознали целия колектив от педагогически специалисти, обществения съвет и дори част от родителите на проведени родителски срещи. Даже смея да твърдя, че получихме солидна подкрепа от всички горе споменати.

Със служителите, които имаме и всеки, който искаше да се включи в тази кауза, защото наистина сме го приели като кауза, за да се осигури едно по – добро и позитивно място за учене за нашите деца, започнахме поетапно и според възможностите ни да работим и държа да повторя, че това по никакъв начин не пречи на учебния процес. Ако се наложеше да се вдига шум, със сигурност това се случваше, когато няма хора в училището. Въпросните материали, които са показани на снимките, сме сложили на места, които по никакъв начин не пречат на учениците. Да не говорим, че в някои от снимките показаните материали са на места, от които учениците изобщо не преминават.

Тоалетните на първия етаж са затворени, но учениците ползват тоалетна на втория и третия етаж. Там, (пред тоалетните) в междучасията, има винаги дежурен с оглед спокойствието на учениците. Дежурни учители винаги има по коридорите.

Още веднъж се обръщаме към Вас, уважаеми родители, няма как да стане училището ни едно по – добро и желано място за  нашите деца без реални действия,  молим  Ви за малко повече търпение и бъдете спокойни – със сигурност Вашите деца ще посещават училище с добра материална база, с добро техническо оборудване и с отлични педагогически специалисти.

С уважение:

 ръководството на СУ „Христо Ботев“ гр. Павел баня

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram