Право на отговор на Община Казанлък

По повод публикация в сайта „Пресс Тв“, визираща имот на храм „Св. Йоан Предтеча“, Община Казанлък е длъжна да заяви, че направените изводи категорично не отговарят на истината.

Имоти с номера 6054, 6055 и 6023 по кадастралния план на град Казанлък са собственост на храм „Св. Йоан Предтеча“. По досега съществуващия Подробен устройствен план имотите са били разпокъсани в два отделни парцела.

Със Заявление от 8 януари 2015 г. за изменение на Подробен устройствен план, съгласно чл. 135 ал. 2 от ЗУТ, свещеноиконом Димитър Димов, управител на храм „Св. Йоан Предтеча“, иска изменение на Подробния устройствен план – План за регулация и застрояване на част от кв. 184 по плана на Казанлък. Целта на това изменение е да се обединят посочените парцели, собственост на храма, в един урегулиран поземлен имот.

Категорично няма да се строи жилищна кооперация в имот на църквата.

За съседните имоти с номера 6051 и 6052, собственост на частни лица, има заявено инвестиционно намерение от Георги Щерев за средноетажно застрояване, но това не са имотите на храм „Св. Йоан Предтеча“, а частна собственост.

С настоящото Право на отговор Община Казанлък държи да информира гражданите, че със свои публикации Пресс ТВ поднася подвеждаща и невярна информация с цел да манипулира общественото мнение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram