По пътя на пилигримите, разказва българският автор Тихомир Иванов

На 17 април, от 17:30 ч. в ЛХМ „Чудомир“ ще гостува младият писател Тихомир Иванов, за да представи своята дебютна книга “Камино: Пътят на завръщането” – интригуващ и увлекателен разказ за пътешествието на автора по Ел Камино, прословутия 800-километров поклоннически маршрут до катедралата „Сантяго де Компостела“ в Испания.

Книгата подкупва с искрения му стремеж да сподели откровено, без да спестява неудобни за себе си истини, най-важните моменти и прозрения от духовната трансформация, която преживява на Ел Камино – и която, в крайна сметка, е целта на поклонението му.

Книгата ще заинтересува широк кръг читатели както заради самото приключение и прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино – особености на т.нар. Френски маршрут, изминати километри, условия в т.нар. албергета (общежития), географски и исторически забележителности и т.н., така и заради сложните психологически изпитания, духовни сътресения и прозрения на Пътя, за които младият българин разказва от първо лице.

С качествата си на експериментален литературно-хибриден жанр „Камино: Пътят на завръщането“ ще се открои сред останалите публикувани досега текстове за предизвикателството „По пътя на Сантяго“, което в последните години набира все по-голяма популярност сред младежката (и не само) аудитория.

Интересите на Тихомир Иванов са в областта на психологията и личностното развитие – в момента учи психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, участва и в реализирането на семинари за личностно развитие на Фондация „Същност”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram