Полицейска хроника: настъпили тежки ПТП и за извършена измама по време на Коледните празници

ПТП

На 23.12.2015 г., в 19:02 ч., в с. Средец, общ. Опан, по път I-5, на км.251, в посока – юг, се е движил л. а. „Oпел Aстра“, собственост и управляван от O. K., на 49 г. от гр. Хасково. На десен завой, при маркировка забраняваща изпреварване, водачът предпиема изпреварване на движещ се пред него л.а. „Алфа Ромео 145″ , при което губи управлението над автомобила, напуска платното за движение, навлиза в банкета и се блъска в крайпътно дърво. След удара, автомобилът отново се връща на пътното платно, като блъска задната лява страна на изпреварвания л.а.“Алфа Ромео“.
Водачът е изваден от лекия автомобил от екип на РДПБЗН – Стара Загора, но е починал в реаномобил на ЦСМП – Стара Загора. Пътуващата в л.а. „Опел Астра“ жена на 25 г., е без констатирани наранявания, с получен травматичен шок. Настанена е в клиника по неврохирургия при УМБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” – Стара Загора, за наблюдение, без опасност за живота. Няма пострадали лица в л.а. “Алфа Ромео”.
Образувано е досъдебно производство.

На 24.12.2015 г., около 17:30 ч., по път II-66, в посока – от изток на запад, се е движил л.а.“Фолксваген Джета“, управляван от А. Т., на 34 г., от гр. Чирпан. Водачът поради неизяснени към момента причини загубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал странично в л.а. „Мерцедес 320“, управляван от 30 годишен мъж. След удара л. а. „Фолксваген Джета“ продължил движението си и се блъснал челно в насрещно движещия се в посока изток л.а. „Ауди А5“, управляван от 28 годишен мъж
В резултат на удара А. Т. е получил фрактура на прешлен и лява китка, а водачът на л. а. “Ауди”, фрактура на дясна подбедрица. Пострадалите са откарани в ЦСМП при УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ – Стара Загора, където след извършен преглед А. Т. е настанен за лечение в НХО, с опасност за живота, а водачът на л.а. “Ауди”, в клиника по травматология, без опасност за живота. Няма пострадали лица в л. a. „Мерцедес”.
Образувано е досъдебно производство.

ИЗМАМА

На 24.12.2015 г., в 10:30 ч., във Второ РУ – Стара Загора е получен сигнал от 79 годишната Д. Н. от гр. Стара Загора, че на 23.12.2015 г., около 11:00 ч., на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, представящ се за неин роднина. Мъжът обяснил, че е сключил сделка за климатици и спешно му трябва сумата от 400 лева за капаро.
Около 12:00 ч. на същата дата, потърпевшата предала сумата от 500 лева на непознат за нея мъж.
Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram