Полицаи хванаха крадец на колело, търсят собственика

Казанлъшката полиция е предотвратила продажбата на откраднато колело. Собственикът на байка може да го потърси в сградата на РПУ- Казанлък. От полицията в Казанлък съобщиха, че 30% от собствениците на откраднати велосипеди в региона не заявяват кражбите, макар че голяма част от отнетите колелета полицаите издирват и имат възможност да ги върнат на пострадалите собственици.

По време на акция по заложни къщи в района, казанлъшката полиция е заловила мъж от ромски произход, който опитал да заложи колело в една от тях. Полицаите установили, че байкът е откраднат в района на пазара в Казанлък. Злосторникът е задържан, срещу него е образувано досъдебно производство. 

Информация за намереното колело може да бъде взета на главния вход на Управлението в Казанлък. Колелото е жълто на цвят, с надпис „Темпо“. Номерът на рамата е J  040516031.

От полицията в Казанлък, напомниха че, ако пострадалите собственици на задигнати велосипеди не ги заявяват, няма и как  двуколесните да бъдат върнати на законните им притежатели, след като установят извършителите на кражбата и намерят откраднатите возила с педали.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram