Полицаи задържаха извършителя на палежи на автомобили

Три леки автомобила пламнаха в Казанлък през нощта. На 30 септември около полунощ в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал за запален в ЖК „Изток“ лек автомобил. Изпратеният на мястото екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба на суичър от л.а. „Фиат Крома“, собственост на 25-годишен казанлъчанин и е запалило предната дясна седалка, по която има петно от изгаряне .
Близо час по-късно в РУП- Казанлък е получен сигнал за запален лек автомобил в казанлъшкия квартал „Изток“. На мястото екипът установява, че неизвестно лице е запалило т.а. „Пежо Боксер“, собственост на 19-годишен казанлъчанин. В резултат на пожара автомобилът е напълно изгорял.
В полицейското управление в Казанлък е получен сигнал и за запален на ул. „Илинден“ в Казанлък лек автомобил. На място е установено, че неизвестно лице е взломило стъклото на предна дясна врата на л.а. „Опел Аскона“, собственост на 29-годишен казанлъчанин, и е извършило кражба от там на два панела от CD плеър, след което е запалил автомобила. От огъня вътрешната част на автомобила е напълно изгорял. Образувано е досъдебно производство.
В резултат на незабавно проведените оперативни мероприятия органите на реда от РУП – Казанлък незабавно задържат извършителя на горепосочените палежи. Това е 34 годишен мъж от Казанлък. При претърсване е дома му и у него са открити откраднатите от автомобилите вещи.
Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram