Ползотворен кметски полуден

Делови и ползотворен кметски полуден проведе кметът на община Казанлък Галина Стоянова, с участието на заместник-кметовете Даниела Коева, Петър Косев, Лилия Цонкова, секретаря Ваня Иванова, гл. счетоводител Нели Атанасова и главния експерт „Сигурност на информацията и отбранително-мобилизационна подготовка“ в Община Казанлък Димо Димов заедно с кметовете на населените места в общината.

Дневният ред съдържаше информация по актуални въпроси, касаещи населените места. Един от тях бе за създаването на доброволни формирования за реагиране при бедствия и предприемането на мерки за противопожарна безопасност. 40 души е квотата за общия брой членове на доброволните формирования на територията на община Казанлък, като средствата за издръжка, обучение и за закупуване на предпазно облекло, екипировка и техника са от държавния бюджет. Такива формирования са създадени в редица общини и са в подкрепа на местната власт при различни природни бедствия и събития. Членовете на формированита задължително трябва да покрият редица критерии, предимство е ако имат опит като водолази, планински спасители и др., за да могат да реагират адекватно и професионално в различни тежки ситуации, за които ще бъдат търсени за подкрепа.

Кметовете на населените места бяха запознати с дейностите по ремонтите в техните селища, ситуацията с уличното осветление и получиха информация за разходваните средства от бюджета на кметствата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram