Подробности за смъртта на 47-годишния ловец

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство, образувано за престъпление по чл. 122, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост с огнестрелно оръжие.

На 07.04.2022 г., вечерта, Д.Д. , на 47 г., и приятелят му А.А., на 41 г., законни ловци, отишли на ловен излет. За него Д.Д. имал издадено индивидуално разрешително. Те се движели с лек автомобил „Мицубиши“. Спрели на общински път между селата Горно Сахране и Долно Сахране, общ. Павел баня.

Д.Д. излязъл от купето на автомобила, а А.А. останал вътре. При разснаредяване и заключване на законно притежавана от сина му ловна пушка, Д.Д. произвел неволен изстрел и прострелял А.А. в тазобедрената става. Веднага след инцидента Д.Д. транспортирал пострадалия в Центъра за спешна помощ в гр. Казанлък, където била констатирана смъртта му.

По делото се извършват активни действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са и експертизи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram