Подпомагат двойките с репродуктивни проблеми от казанлъшко

Приемът на документи за финансово подпомагане на нуждаещи се двойки от процедури “Инвитро“ е в ход, заявяват от Община Казанлък. В бюджета за 2022 година са предвидени 30 000 лева за програмата.

“От програма “Инвитро“ през изминалите осем години са се възползвали 95 двойки. 22 са родените бебенца. Документите за помощта могат да бъдат подавани в Центъра за услуги и информация на гражданите от 8:30 до 17:30 ч., всеки работен ден. Критериите остават непроменени.

Кандидатите трябва да са български граждани, притежаващи постоянен и настоящ адрес на територията на община Казанлък през последните пет години. При двойките във фактическо съжителство и при семействата на това условие следва да отговаря поне единият от кандидатите. Условия за допускане до програмата е да нямат задължения към Община Казанлък, да са с непрекъснати здравно-осигурителни права, да не са поставени под запрещение или криминално проявени, да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим единствено с методите   на   АРТ   и  по-конкретно IVF или ICSI.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram