Подписка против еврото в Казанлък

Информационна кампания и събиране на подписи се провежда, днес, на централния площад Севтополис в Казанлък 11:00 часа във връзка с референдума.

Национален референдум за еврото и участието на народа в управлението на държавата:
1. Желаете ли да бъде запазен българският лев, а България да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата в страната не достигне средното равнище в Европейския съюз?
2. Желаете ли българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание без ограничение?
3. Желаете ли задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца?
4. Желаете ли предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях?

Целта на референдума е:
1. Да се попречи отново да бъде ограбен народа с ненавременното въвеждане на еврото, заради пропастта между България и Европейския съюз, както в икономическо отношение – доходите на българите са 50 % от средноевропейските, така и в институционално – пълен срив на държавните институции, които са овладяни от мръсните пари и мутрите;
2. Да се счупи схемата на политиците – депутати, общински съветници, кметове, министри и т.н за лобизъм, грабеж и корпоративни назначения на шефовете на КЕВР (институцията, която всяка година вдига цената на ток, вода и ел. енергия), КЗК (институцията, която следи за монополи и спекулативни цени, а днес спекулата е навсякъде) или суверенът да има толкова власт, колкото нашите представители в държавните институции, така както е заложено в Конституцията на Република България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram